У минулому році за кордон виїжджало майже 100 мільйонів (!) китайських туристів

Кількість китайських туристів, які відправилися в закордонні поїздки, у 2013 році зросла порівняно з попереднім роком на 16,6%, досягнувши рекордної цифри в 97 мільйонів осіб. Про це повідомляє агентство “Франс прес”.

Китайські туристи наводнили всі головні європейські туристичні міста. Фото Рейтер

Китайські туристи наводнили всі головні європейські туристичні міста. Фото Рейтер

Читайте також у “Смаку подорожника”:
Влада КНР видала посібник, аби поліпшити моральний образ китайського туриста за кордоном

За даними державного управління з туризму Китаю, приріст числа виїжджаючих порівняно з 2012 роком склав 14 мільйонів осіб.
Ці цифри, за висновком AFP, дають підставу вважати, що кількість туристів із КНР у зарубіжних країнах і надалі зростатиме за рахунок китайського середнього класу, який постійно розширюється.
Для порівняння: у 2000 році за кордоном побувало всього 10 мільйонів китайських туристів.

У 2012 році Китай посів першу сходинку за витратами туристів за кордоном – за даними Всесвітньої туристської організації ООН (UNWTO), китайці витратили в закордонних поїздках 102 мільярди доларів. У 2013 році цей показник може зрости ще більше.

Читайте також у “Смаку подорожника”:
Рейтинг витрат туристів за кордоном: на першому місці — китайці, росіяни — п’яті

У середньому китайський мандрівник у закордонній поїздці витрачає на покупки 1,5 тисячі євро. Тому конкуренція між європейськими країнами за таких вигідних туристів постійно зростає. Франція, Велика Британія й Німеччина оголосили про те, що в 2014 році планують вжити заходів для полегшення процедури видачі віз китайським туристам.

Facebook Comments

.

Прокоментувати