ЄС скоротив до чотирьох перелік документів, потрібних для отримання українцями шенгенської візи

Євросоюз скоротив перелік документів, які необхідні українцям для отримання шенгенської візи.
Про це заявив директор департаменту інформації Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

Schengen_visa

“29 квітня Єврокомісією було затверджено список документів, який повинен подаватися громадянами України до консульських установ держав-членів ЄС на території України для оформлення віз”, – повідомив Перебийніс.
За його словами, список передбачає потребу надання українцями при оформленні шенгенської візи тільки чотирьох документів, які підтверджують:
– мету поїздки,
– джерело доходів в Україні,
– наявність коштів для здійснення поїздки,
– підтвердження наявності житла (бронювання готелю та ін.) під час перебування в країнах шенгенської зони.

UPD. Досі, крім чотирьох згаданих візових вимог, були ще й такі:
5. МІЖНАРОДНИЙ МЕДИЧНИЙ СТРАХОВИЙ ПОЛІС (…)
6. БРОНЮВАННЯ КВИТКА або документи на авто (техпаспорт, права, страховка і т.п.)
7. ДОКУМЕНТИ НА ПІДТВЕРДЖЕННЯ ЕКОНОМІЧНОГО СТАНОВИЩА (в деяких посольствах)

Перебийніс також підкреслив, що в МЗС розраховують на збільшення кількості виданих українцям багаторазових шенгенських віз терміном дії від 3 до 5 років.

Раніше “Смак подорожника” повідомляв, що:
Польща спрощує візовий режим для українців. Хто вже їздив хоч раз – надалі отримає річний шенгенський “мультик”, хто не був в РП жодного разу – матиме дворазову візу на півроку
США видаватимуть українцям візи на 10 років

Крім того, повідомляє ТСН, 22 квітня набули чинності нові правила отримання українцями чеських шенгенських віз.
Додаткові вигоди отримають громадяни, до яких немає зауважень щодо використання одноразової шенгенської візи. Вони зможуть подати заяву на мультивізу з терміном дії на один рік. У разі належного використання цієї візи чехи обіцяють шенгенський документ терміном дії до 5 років.
Короткострокові візи дипустанови Чехії обіцяють видавати українцям активніше. Молодь віком до 26 років, а також літні люди віком від 60 років матимуть право на безкоштовне отримання віз. Крім того, звільняються від платежів за оформлення віз усі українці, які мають чеське коріння.

“Смак подорожника” © 2014

Facebook Comments
 

8 коментарів
  1. олена

    Подавали документи на візу в Словенію – ніяких послаблень. Треба всі-всі 100% оплати житла і квитків + розписаний план подорожі! (такого в мене ще ніхто не питав).

  2. Алексей

    Мне на прошлой неделе Нидерланды дали мультик на 2 года. В тех краях раньше не был. Работает все же =)

  3. Олена

    Між тим, страховий поліс можуть попросити показати при перетині кордону, ці правила зовсім не змінились. В рамках документів, що підтверджують мету подорожі, можуть попросити те ж саме бронювання квитків? та ще багато іншого.
    Крім того, ніхто не забороняє посольству і надалі просити надати документи для підтвердження економічного становища абощо, надання яких не протирічить чинному законодавству, в окремих випадках.

    По суті не змінилось нічого.
    До речі, візи для пенсіонерів і студентів безкоштовні давно. І не лише чеські.

  4. Gulrecel

    А наявність коштів на поїздку – це таж сама довідка про рахунок в банку??

    • admin

      Так, умови ті самі, що й раніше – довідка про рахунок або тревел-чеки.

  5. Алекс

    1)джерело доходів в Україні – хіба не те саме що ДОКУМЕНТИ НА ПІДТВЕРДЖЕННЯ ЕКОНОМІЧНОГО СТАНОВИЩА ?
    2)документ, який підтверджує – мету поїздки (для самостійних мандрівників) це не те саме, що БРОНЮВАННЯ КВИТКА?

    • admin

      Не зовсім.
      ПІДТВЕРДЖЕННЯ ЕКОНОМІЧНОГО СТАНОВИЩА – окремо від роботи й заробітків на робочому місці. Йдеться про володіння нерухомістю, автомобілями і т.д.
      Мету поїздки можна підтверджувати по-різному, далеко не тільки наявністю квитків туди й назад.

Прокоментувати