У Мілані на Новий рік заборонили феєрверки і скляну тару. Як святкуватиме 2015-й вся Італія (план концертів)

Мер Мілана затвердив постанову, яка забороняє застосовувати по всьому місту феєрверки, петарди, ракети та інші піротехнічні інструменти з новорічного вечора до 24:00 1 січня 2015 року.

Покарання – штраф, який може варіюватися від 25 до 500 євро.

Новорічний натовп на П'яцца Дуомо біля знаменитого Міланського собору

Новорічний натовп на П’яцца Дуомо біля знаменитого Міланського собору

“Феєрверки та петарди завжди завдавали серйозної шкоди людям і ставили під загрозу безпеку громадян, – заявив мер Джуліано Пізапіа. – Але не тільки. Звуки вибухів лякають домашніх тварин та зумовлюють їх дивну поведінку, викликаючи сильний стрес, дезорієнтацію й паніку”.

Міський голова підписав також другий указ для забезпечення безпеки на всьому просторі П’яцца Дуомо під час концерту в новорічну ніч: тут заборонені петарди й феєрверки (не тільки їх використання, а й продаж), а також будь-яка скляна тара. Так що шампанське доведеться розпивати вдома.
Штраф для тих, хто не дотримується цієї вимоги, – від 25 до 500 євро.

Загалом, якщо 25 грудня, Різдво, – для італійців сімейне свято, то Новий рік вони зустрічають в галасливих вуличних натовпах.

Афіша новорічних концертів по всій Італії
У Мілані з нагоди настання Нового 2015 відбудеться концерт на площі П’яцца Дуомо, де виступлять джазмен Рой Пачі та його колеги Aretuska Allstars.

У Венеції на сцені “Феніче” відбудеться традиційний концерт під диригування Даніеля Гардінга, а канал в районі площі Сан-Марко буде осяяний барвистим феєрверком.

Рим подарує цілий каскад концертів, шоу, вуличних свят, які відбудуться в Імперському Форумі на площах П’яцца дель Пополо, П’яцца Навона, П’яцца Венеція та біля Іспанських сходів. У Чірко Массімо виступить Subsonica (трансляція на RAI 1).

Найсучасніше диско-party очікується в Матері, де у зв’язку з титулом “культурна столиця Європи-2019” уже почалися масові святкування та запальні танці, причому всі мешканці й гості Матери зможуть взяти участь у виборі треків всенародним голосуванням, повідомляє italia-ru.com.

Неаполь зустріне Новий рік концертом Gigi D’Alessio на площі П’яцца дель Плебішіто (який вийде в ефір на радіо RTL і Каналі 5) з багатьма запрошеними зірками (Alex Britti, Fedez, Francesco Renga, Bianca Atzei). А після опівночі всі охочі зберуться на набережній Віа Караччоло, щоб насолодитися феєрверками й музикою до ранку.

У Турині всі запрошуються на площу П’яцца Сан-Карло для подорожі у світ танцювальної музики останніх 85 років, від свінгу до американської електроніки.

Новий рік у Болоньї  стане великою дискотекою: з центрального балкону Палаццо Комунале виступлять зарубіжні та італійські діджеї. А опівночі, як завше, веселий народ збереться для спалювання опудала Vecchione.

Генуя запропонує гостям і місцевим мешканцям не одну площу, де буде можна насолодитися музикою, танцями та всілякими розвагами. Охочих чекає класичний гала-концерт на площі П’яцца Феррарі, дискотека на відкритому повітрі в Старому порту, а потім безліч невеликих музичних святкувань – традиційних новорічних мелодій, ритмів джаз або реггі. Не забудьте і про традиційний концерті в театрі Карло Феліче на додаток до грандіозного феєрверку опівночі.

І у Флоренції Новий рік зустрічають з розмахом: родзинкою вечора стане виступ у Парко-делле-Кашине Маріо Біонді, в Сантіссіма Аннунціата виступить хор-госпел, на площі П’яцца-делла-Синьйора пройде концерт класичної музики, на П’ьяцца-дель-Карміне – свято джазу.

Столиця Сардинії Кальярі також пропонує прогулянку з площі на площу старого міста. Найяскравішою подією стане світломузичне інтернаціональне шоу в центрі Кастелло. А для тих, хто хоче пуститися в дикі танці, організатори передбачили виступ “техно”-короля Кевіна Сондерсона, який крутитиме “вертушки” на майдані всю ніч разом із десятком діджеїв.
У північній частині Сардинії гратимуть “класику”: Liftiba в Кастельсардо , Caparezza в Альгеро, Джуліано Пальма і Клуб Дог в Ольбії.

У Палермо на Сицилії спираються на місцеві кадри, відкриті на шоу талантів. На П’яцца Політеама відбудеться великий концерт, де серед інших виступить Антонелла Ло Кокко, яка посіла третє місце на X-FACTOR 2012, та Дарія Б’янкарді, одна з головних героїнь “Голосу Італії”.

У Сієні на П’яцца-дель-Кампо Новий рік святкуватимуть із 21:00 до 5:00 цілою серією концертів, спектаклів і діджей-сетів. Також прихід 2015 року відзначатимуть у Фортеці Медічі, де за діджейським пультом виступлять DJ Gabry Фазано і Farfa.

Савона святкує Новий рік разом із Роберто Веккйоні, Сан-Ремо – концертом НЕКа, а Ла-Спеція – виступом Еміса Killa.

“Смак подорожника” 2014

Facebook Comments

.

Прокоментувати