Wizz Air після 20 квітня: ціна квитків знижується – до 499 грн., перевезення багажу – дорожчає

Нема лиха без добра. Ліквідація авіакомпанії “Wizz Air Україна” позитивно вплинула на ціну перельотів на тих рейсах, які після 20 квітня виконуватиме з України Wizz Air Hungary.
Станом на вечір 27 березня найдешевші квитки з Києва – 499 грн.

wizzair_plane-12

Узагальнена інформація про найнижчі тарифи на маршрутах із/до Києва,
які обслуговуватиме Wizz Air після 20 квітня:

маршрут найдешевший
тариф туди (м
ісяць)
найдешевший
тариф назад (
місяць)
Київ – Катовіце 499 грн.
квітень, травень
401 грн.
червень, липень
Київ – Будапешт 629 грн.
травень, червень
648 грн.
травень, червень
Київ – Гамбург/Любек 629 грн.
вересень, жовтень
556 грн.
жовтень
Київ – Мюнхен/Меммінген 749 грн.вересень 834 грн.
жовтень
Київ – Кельн 749 грн.
червень, вересень
834 грн.
жовтень
Київ – Дортмунд 749 грн.
жовтень
749 грн.
жовтень
Київ – Ларнака 749 грн. – жовтень
———————–
найнижча ціна
в пляжний сезон –
999 грн.
липень, серпень,
вересень
1112 грн. – 27.04, 1.06
————————–
найнижча ціна
в решту пляжного сезону – 1390 грн.
липень, серпень,
вересень
Київ – Лондон/Лутон 1249 грн.
травень, червень
1405 грн.
червень

Підібрати оптимальні дати й тарифи на польоти в Європу з Wizz Air можна
в таблиці-календарі на сайті авіакомпанії >>>>

Тепер найдешевший переліт Round Trip без членства у Wizz Discount Club – Київ-Катовіце-Київ – коштує 998 грн. (у жовтні 2015 року).

Kiew-Katowic

Потрібно враховувати:
коли ви будете оплачувати гривневою карткою вартість своїх квитків у Wizz Air Hungary, кінцева вартість квитків може виявитись більшою від тих цифр, які показує система бронювання на сайті Wizzair.com.
Річ у тім, що при таких розрахунках даються взнаки конвертація гривні в інші валюти на стороні продавця (за кордоном), комісія за конвертацію, різні обмінні курси банків тощо.

Читайте також у “Смаку подорожника”:
Купівля авіаквитків в інтернеті: як нас дурять агенти, банки й агрегатори

Нагадаємо, що квитки Wizz Air будуть для вас дешевшими, якщо ви станете членом Wizz Discount Club. Найбільші вигоди матимуть ті, хто подорожує не менш як двічі на рік.
Про умови й переваги членства читайте тут.

 

Чому опустилися ціни у Wizz Air?
Бо змінилася політика перевезення багажу

wizzair-luggageУкраїнська “дочка” Wizz Air дозволяла “безплатно” перевозити великий багаж вагою до 32 кг. Насправді ця вартість включалася в загальний тариф.
Натомість за правилами Wizz Air Hungary можна безкоштовно перевозити лише один предмет малої ручної поклажі – габаритами до 42 х 32 х 25 см.
Більші предмети ручної поклажі, а також сумки й валізи, які здаються в багаж, у більшості випадків потрібно оплачувати додатково.

Калькулятор тарифів на перевезення багажу – тут.

Найнижчі розцінки – на коротших маршрутах, як-то Київ-Катовіце. Як не дивно, в цю категорію потрапляють і рейси Київ-Дортмунд та Київ-Меммінген (Мюнхен).

Якщо оплачувати багаж у процесі бронювання квитка, то перевезти в Катовіце, Дортмунд або Мюнхен “великий” предмет ручної поклажі, вимірами до 56 х 45 х 25 см (в салоні) – обійдеться безплатно, великий предмет багажу – коштує 875 грн.:
Wizz_air_Luggage_price3

Переліт із Києва в Будапешт або Любек (Гамбург) потребує вже більших витрат на перевезення сумок і валіз.

Якщо оплачувати багаж у процесі бронювання квитка, то провезти в Будапешт або Гамбург “великий” предмет ручної поклажі (в салоні) – коштує 350 грн., великий предмет багажу – 1050 грн.:
Wizz_air_Luggage_price1

На довших маршрутах, як Київ-Кельн, Київ-Лондон/Лутон, Київ-Ларнака, розцінки найбільші – 490 грн. за один “великий” предмет ручної поклажі (в салоні), 1225 грн. – за один предмет багажу:
Wizz_air_luggage_price2

Читайте також у “Смаку подорожника”:
Що потрібно знати про перевезення багажу в лоукостах
Поради туристам: що робити, якщо в аеропорту пропав багаж

Крім того, на зниження тарифів Wizz Air з/до України може впливати загалом нижчий рівень цін угорського Wizz Air, який після 20 квітня буде єдиним лоукостовим перевізником під брендом Wizz Air для українців.

“Смак подорожника” © 2015

Facebook Comments

.

5 коментарів
  1. Nick

    Ребят, у одного меня цены на перелеты не поменялись?
    Например, ввожу даты и напраление, которые у автора статьи – ну никак не 499 грн… 1299 – минимум!

    • admin

      У статті написано – ціни станом на 27 березня.
      26-го було ще дешевше, тепер дорожче. Можна дивитися інші дати.

  2. Виктория

    Являюсь постоянным киентом Wizzair в течение последних двух лет. Изменения – это всегда отторжение, но в данном случае это оч.плохие изменения для Украины, потому что страна потеряла крупного налогоплательщика. Что касается меня, как потребителя услуг, так мне интереснее видеть цену полета вместе с багажом сразу, а не прикидывать, что получится на выходе, тем более получается значительно дороже, чем первоналачальная цена. Еще один важный момент – бронировать нужно ЗАРАНЕЕ, за 2 месяца до полета цена очень и очень даже привлекательная, поэтому встрепенуться и дешево полететь не получится. за месяц до полета цена резко вырастает, не менее, чем в 2 раза. Наблюдаю за ценами на рейс Киев-Дортмунт-Киев на майские празники. Цена за неделю выроста в 2 раза. Мой совет – планируйте.

  3. Ольга

    Уважаемый автор детища этой статьи. Видно, что поработали над ней, но не до конца, вернее самое интресное то в ней, что цена билета в сумме не поменялась, если учитывать еще оплату за багаж, наш народ с багажом привык ездить, и при чем не с Ручной кладью, а именно с багажом…так вот, в сумме билет выйдет не дешевле, если учитывать стоимость багажа, даже просто ручной клади (чемоданчика до 10-12 кг – CabinSize), а как и раньше, а может даже и дороже. Я думаю, это специально было не указано в статье, а просто ссылочка на рассчет багажа, которой я кстати и воспользовалась для проверки своих убеждений. Ах да….в тарифной сетке, что приведена в статье, не вижу особой разницы с ценами, которые были, по некоторым направлениям вообще нет разницы. И как насчет того, что многих навправлений теперь не будет с Киева? И да…еще раз этой статьей автор доказал, что плохие новость – радость, благодать и раздолье для журналиста.

    • admin

      Шановна Ольго!
      Відповідаю як автор статті (а де її дітище – не дуже розумію 🙂
      Якщо ви прогортаєте стрічку на сайті трошки донизу – побачите інший матеріал, із праведним обуренням з приводу закриття “Візз Ейр Україна”. Так що погана новина була чесно щиро оплакана.
      Але потрібно якось жити далі з тим, що є.

      Загальний рівень тарифів “Візз Ейр Україна” останнім часом помітно зріс, і багаж там був тільки умовно “безплатним”, бо явно здорожчував вартість авіаквитків. Тепер маємо справу з угорським “Візз Ейр” та їхніми цінами і їхньою багажною політикою. “Чисті” ціни, без накруток, справді дещо опустилися. Тепер можна влітку запросто злітати в Німеччину за 1998 грн. RT. Тиждень тому таких цін із Києва не було.

      Усі, хто думає, що “Люфтганзою” чи МАУ можна літати за ті самі гроші, що лоукостерами, возячи з собою великі чи середні валізи, мають повне право так думати і так літати. Проте специфіка нашого сайту – бюджетні поїздки з метою туризму. Лоукост.
      Є величезна кількість людей, які погоджуються мандрувати зі сплюснутим рюкзаком не більше 42 см по висоті, але за 800 грн., а не за 2300 грн. От на них ми й орієнтуємося. І самі готові в перельотах жертвувати комфортом, аби було дешевше. Особливо в нинішніх умовах цінового-курсового галопу.

      У статті написано все по-чесному – скільки коштує перевезення ручної поклажі й багажу на конкретних маршрутах. На трьох напрямках “великий предмкт ручної поклажі” можна возити безплатно – і це прекрасно.
      Так що інколи і в негативі можна знайти свої плюси. А жити суцільним негативом – не раджу. І так час зараз важкий.

      З повагою і надією на розуміння, Дмитро

Прокоментувати