Ryanair веде переговори з урядом, щоб, можливо, в 2017 році літати до Львова. Але потрібне “відкрите небо”

 

Найбільший лоукостер Європи Ryanair, можливо, в 2017 році почне літати до міжнародного аеропорту “Львів” ім. Данила Галицького. Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян в інтерв’ю “Економічній правді”, яке вийде незабаром.

“Авіакомпанії готові заходити на ринок хоч сьогодні, але маючи “відкрите небо”. Економічне обґрунтування цього є, бажання європейських авіакомпаній – є, немає просто політичного рішення Брюсселя”, – зазначив Омелян.

За словами міністра, 20 липня він проведе переговори з представниками Ryanair.

“Ми будемо з ними говорити, вони готові виходити на українській ринок, але вони сумно констатують, що в нас немає “відкритого неба” з ЄС. Технічно, це велика проблема, оскільки навіть маючи двосторонні угоди з окремими державами ЄС, ми маємо ситуацію, що це повинні бути призначені авіаперевізники країни перебування”, – додав глава Мінінфраструктури.

Також міністр зазначив, що Ryanair не готовий реєструвати в Україні дочірню компанію через певні обмеження НБУ за валютними надходженнями.

“Якщо ми говоримо про те, що вони можуть зайти, то це [може бути] 2017 рік, але це буде величезний прорив. Тому що це авіакомпанія, яка міняє філософію ринку, яка пропонує нову модель роботи, і я думаю, що це буде суттєвим кроком вперед і для МАУ”, – сказав міністр.

Також Володимир Омелян повідомив, що наступного тижня плануються зустрічі з низкою авіакомпаній Сходу, які готові розглядати можливість польотів в Україну.

Читайте також у “Смаку подорожника”:
Ryanair може прийти в Україну ще до кінця року, а МАУ “вже інша”, – міністр

Найбільший європейський лоукостер Ryanair у 2017 році планує почати польоти зі Львова

Facebook Comments

.

Прокоментувати