Wizz Air повертається до Львова, але в Італію й Іспанію з України поки що не літатиме

wizz_air_new_livery_plane

Угорська лоукостова авіакомпанія Wizz Air оголосила про відновлення польотів зі Львова та відкриття трьох нових нарямків із Києва.

Як і повідомляв “Смак подорожника”, з 25 серпня 2017 року планується запустити рейс “Київ – Нюрнберг”, а з 26 серпня – “Київ – Копенгаген”.
Окрім того, з 1 липня Wizz Air почне літати з Києв до Варшави.

До Львова угорський перевізник повертається через два роки після того, як у квітні 2015-го війна в Україні й різке зменшення платоспроможності населення змусила його призупинити діяльність дочірньої компанії “Візз Ейр Україна” та помітно скоротити карту маршрутів.

З 13 квітня лоукостер відкриває рейс Львів – Вроцлав, який буде виконуватися двічі на тиждень: по вівторках і суботах. Вартість квитків – від 269 грн. в один бік (хоча середня ціна – близько 1450 грн.)

Після того як українську “дочку” було фактично закрито, “Візз Ейр” скасував маршрути з Києва до Жирони, Валенсії (Іспанія), Кутаїсі (Грузія), Москви (Росія), а також Бергамо, Неаполя і Тревізо (Італія).

Але у 2016-му компанія почала потроху повертати собі втрачені позиції на українському ринку, зосередившись переважно на польському напрямку: плюс до чинного Катовіце було відкрито рейси на Гданськ і Вроцлав, а тепер ось і Варшава.

До слова, за даними аеропорту Вроцлава, за перші два місяці польотів середня завантаженість рейсів на Київ становила 87,5%, (тобто 158 пассажиров на рейс у лайнері на 180 крісел), що є надзвичайно високим показником.

Тим часом профільний портал Avianews.com з’ясував, чому “Візз” не повертає популярні рейси з України до Італії та Іспанії. На прес-конференції 18 січня корпоративный директор Wizz Air Оуен Джонс зазначив, що відновлення польотів у цих напрямках Wizz Air поки що не розглядає і переговороів з цього приводу не веде.

За даними Avianews, причина криється, зокрема, у ставленні італійської влади. Тамтешні чиновники висунули угорському лоукостеру чіткі вимоги: створити базу в Італії, найняти на роботу італійських громадян – щоб сприяти розвитку місцевої авіації.
“Візз ейр” на ці умови поки що не погоджується.

Читайте також:
Ryanair веде переговори з урядом, щоб, можливо, в 2017 році літати до Львова. Але потрібне “відкрите небо”

Facebook Comments

.

Прокоментувати